La Balsamine, het theater waarover gepraat wordt ... 

In de zomerreeks van La Libre Belgique (her)ontdekken we theaterzalen die initieel een andere functie hadden. Deze week is het de beurt aan La Balsamine, neergepoot op het terrein van de voormalige Daillykazerne. Een artikel dat aantoont hoe artistieke en architecturale keuzes perfect kunnen samengaan.


In de culturele zomerreeks van La Libre Belgique (her)ontdekken we theaterzalen die initieel een andere functie hadden. Deze week is het de beurt aan La Balsamine, neergepoot op het terrein van de voormalige Daillykazerne. Een artikel van Marie Baudet waarin wordt aangetoond hoe artistieke en architecturale keuzes perfect kunnen samengaan. 


Op dit project zijn we bij Ma² bijzonder trots. Toch willen we graag nog een detail aan het artikel toevoegen dat wij zeer belangrijk vinden: “Het epicentrum van dit project is de mens. Eens we voorbij de echte ingang zijn, komen we in de foyer terecht, het hart van het theater, daar waar alles gebeurt en iedereen passeert. Het is overigens onmogelijk om ergens anders in het theater heen te gaan, zonder de foyer te passeren: naar de nieuwe zaal met 170 zitplaatsen of naar de bovenverdieping waar de repetitieruimte, de kantoren en de loges zitten. Zo hebben we de loges van de acteurs opzettelijk naast de kantoren geplaatst, dit om ontmoetingen tussen artiesten en kantoormedewerkers te vergroten en waardoor er interessante relaties kunnen ontstaan.”


La Balsamine werd ingehuldigd eind 2001 en ontving in 2003 de 2e prijs voor hedendaagse architectuur tijdens de Biënnale van São Paulo in Brazilië.

Delen
Découvrez le projet Theater Balsamine