Deze diamant opnieuw doen schitteren, dat is het plan!

Het renovatieproject van het Aegidium, geleid door Ma² in samenwerking met Synergy International, ging van start in oktober 2019.
Dit vrij onbekend en aan de buitenkant niet meteen opvallend pand is een bijzonder architecturaal complex van 4700 m² dat ontworpen werd door Guillaume Segers en gebouwd in 1905. Het was een tijd de geliefde uitgangsplek van de Brusselse bourgeoisie. Het Diamant Palace, zoals het destijds genoemd werd, telde meerdere feest- en evenementenzalen, alsook diverse drank- en eetgelegenheden.
Dit in 2006 geklasseerd pand wordt binnenkort volledig gerenoveerd volgens de oorspronkelijke architectuur en geschiedenis van het gebouw. Deze architecturale parel werd gekocht door Cohabs en Alphastone en de bedoeling is om er een open gemeenschapshuis van te maken, inclusief ruimtes voor co-living, culturele projecten, ateliers enz.  
Na grondige voorstudies ging dit renovatieproject van start in oktober 2019, een project onder leiding van Ma² in samenwerking met Synergy International. En nu de bouwvergunning en de subsidies zijn goedgekeurd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, zijn de werken eindelijk gestart!  

Delen
Découvrez le projet Aegidium