Als een zwarte en glanzende meteoriet ...

23.03.2018 - Inhuldiging van het Jean Nile auditorium, een concept van Ma² rond een gloednieuw auditorium met meer dan 300 zitplaatsen op de Erasmuscampus.


Dit project omvat de bouw van een gloednieuw auditorium met 324 zitplaatsen op de Erasmuscampus, in het verlengde van gebouw P dat in 2007 ontworpen werd door Ma². Dit project werd gesteund en gefinancierd door de Jean Nile Foundation – ter nagedachtenis van de oprichter – die dit auditorium ter beschikking stelt van de hogeschool Ilya Prigogine, eigenaar van gebouw P. Het auditorium is een aanvulling op de twee bestaande gebouwen en wil van deze campus een volwaardig medisch en paramedisch opleidingscentrum maken. 
Het auditorium werd op de esplanade neergepoot, als een uit de lucht gevallen meteoriet die totaal verschillend is maar tegelijk in contact staat met de reeds bestaande gebouwen op het plein. 
Tussen het roestvrijstaal van de eerste twee gebouwen en het zwart en ondoorzichtig glas van het auditorium, beide glanzende materialen, ontstond een nieuwe dialoog. En de rode daken van de eerste twee gebouwen corresponderen voortaan met het zichtbare en gele hart van het jongste gebouw. Een open trap zorgt voor de verbinding tussen het auditorium en gebouw P. De reeds opmerkelijke identiteit van deze plek werd door dit project nog sterker gemaakt en is voortaan een mijlpaal in de stad. 
 

Delen
Découvrez le projet Jean Nile auditorium