2009 - 2012

Renovation / Public / Realisation

Underground passage of Central Station

(...) create an atmosphere of color and light close to outdoors

In 2008, the development of the underground passage between the train station Brussels-Central and the underground subway Central station was the subject of a competition won by MA². The project which integrates the work of art by the plastic artist Daniel Deltour, is at the stage of obtaining a permit. It stimulates dialogue between existing and  the new changes to take place. The renovation of the mosaic floors and lighting appliances go together to maintain the large hallway (to increase easy circulation and comfort) to create an atmosphere of color and light close to outdoors. The serigraphique intervention by Daniel Deltour integrates signals that cover the walls with enamel metal sheets.

  • 10-2013
    Rénovation du Couloir de la Gare Centrale
    Beliris.bePDF
  • 10-2013
    Gare centrale : un couloir tout neuf
    Télébruxelles
  • 09-2013
    'Gang van de schande' geopend na renovatie
    Nieuwsblad.bePDF
  • 09-2013
    Vernieuwde gang Brussel-Centraal ingehuldigd
    De StandaardPDF
  • 09-2013
    Renovatie gang Brussel-Centraal voltooid
    De RedactiePDF
  • 09-2013
    Le nouveau couloir de Bruxelles-Central inauguré après un an de rénovation
    LaLibre.bePDF
  • 09-2013
    Le nouveau couloir de Bruxelles-Central inauguré après un an de travaux de rénovation
    Le SoirPDF
  • 09-2013
    Le couloir de la Gare Centrale nickel, mais pour combien de temps ?
    La DHPDF
  • 05-2012
    Renovation du souterrain de Bruxelles-Central dès septembre
    L'AvenirPDF
  • 05-2012
    La rénovation du passage souterrain de Bruxelles-Central devrait débuter en septembre
    RTBFPDF
  • 05-2011
    Le couloir de la Gare centrale enfin rénové
    Le Soir - François RobertPDF
  • 09-2013
    Inauguration of the underground passage of the Central Station