Portret: Irene Panebianco 

Irene Panebianco is pas afgestudeerd als Executive Master Renovatie en Conservering van Erfgoed en werkt als architecte bij Ma². 


Ze droomde ervan om mariene bioloog te worden en weet alles over dolfijnen, maar haar DNA was sterker. Net zoals haar ouders, haar tante en haar zus, werd Irene Panebianco architecte. 
Na studies in Rome, een Erasmus in Brussel en een tweede in Lissabon, behaalde ze haar diploma van Executive Master Renovatie en Conservering van Erfgoed aan de ULB-VUB. Het was tijdens deze opleiding, toen ze haar eindwerk maakte over het Brusselse justitiepaleis, dat zij en enkele van haar collega-studenten de beroemde plannen van Joseph Poelaert terugvonden, plannen waarvan aanvankelijk gedacht werd dat ze voorgoed verdwenen waren.  


Deze vlotte, spraakzame, gedreven en pittige Italiaanse horen praten over het Brusselse justitiepaleis is een plezier, net zoals over de Drievuldigheidskerk in Elsene waar ze eveneens een studie over maakte. 


Irene Panebianco werkt reeds meer dan twee jaar voor Ma² en is projectmanager van Zénobe Gramme, het nieuwe universitair centrum van Charleroi dat het atelier in samenwerking met Archipelago verder uitbouwt. Naast haar beroep spreekt deze Romeinse 5 talen en beoefent ze een vecht- en verdedigingssport. 


Vechten, verdedigen?!? Verrassend ... maar tegelijk ook weer niet! 
 

Delen