Het terugvinden van de goudwerken...

De werkzaamheden op het terrein van het voormalige Astoria Hotel aan de Rue Royale worden voortgezet. Het Corinthia Grand Hotel Astoria, dat het meest luxueuze hotel van de stad zal worden, opent eind 2023 zijn deuren met 126 kamers, waaronder 36 suites en twee penthouses van elk meer dan 320 m², een reeks eetgelegenheden, vergaderzalen en een historische grote balzaal waar privé- en zakelijke evenementen voor maximaal 120 personen kunnen worden georganiseerd.

Corinthia is van plan om samen te werken met Belgische merken en persoonlijkheden van wereldklasse uit de F&B-industrie. Het hotel zal Belgische topkeukens herbergen, evenals een chocolatier, bloemist en lifestylemerken, die allemaal in de winkels op de benedenverdieping zullen worden gepresenteerd.

Het hotel zal de wedergeboorte belichamen van het Grand Hotel Astoria, een internationaal herkenningspunt dat in 1909 werd gebouwd. "Wij zijn verheugd over het vooruitzicht om deze unieke locatie haar vroegere positie als 's lands toonaangevende luxehotel terug te geven. We zijn erg blij om het beste dat België te bieden heeft te presenteren," aldus Simon Naudi, CEO van Corinthia Hotels.

Het ontwerp werd toevertrouwd aan architect Francis Metzger, die in België bekend is om zijn werk aan gebouwen met een hoge erfgoedwaarde. De oprichter van de Brusselse studio MA² heeft de geest van dit iconische paleis zorgvuldig weten te bewaren en het tegelijkertijd de codes van een modern hotel gegeven.

Voor de tweede fase van de werkzaamheden heeft Corinthia Hotels de Belgische aannemer Herpain SA aangesteld, die hoog aangeschreven staat om zijn technische en creatieve vaardigheden. "Wij zijn ons bewust van de verantwoordelijkheid die ons is toevertrouwd bij deze ingrijpende renovatie van een historisch gebouw. Wij zullen de geklasseerde delen, de gevel of de benedenverdieping, maar ook de hele site met dezelfde zorg behandelen," legt directeur en kleinzoon van de stichter, Olivier Herpain, uit. Voor deze taak, en in het bijzonder voor alle afwerkingswerkzaamheden, heeft het bedrijf de hulp ingeroepen van Jansen Builiding, terwijl de GA Group, waarvan het talent al wordt gebruikt in het Corinthia in Londen, is belast met de taak van de binnenhuisarchitectuur.

Het hotel is het nieuwste in een reeks van 19e-eeuwse paleizen in Europa, die allemaal zorgvuldig zijn gerenoveerd door Corinthia Hotels. Corinthia London (voorheen Hotel Metropole), Corinthia Budapest (voorheen Grand Hotel Royal), en Corinthia St Petersburg, Rusland, zijn stuk voor stuk bekroonde 19e-eeuwse juweeltjes die zijn aangekocht, gerenoveerd en overgenomen door Corinthia Hotels.

Het Corinthia Grand Hotel Astoria is een van de zes lopende hotelprojecten waarbij de Corinthia Groep betrokken is als eigenaar of exploitant. Het gaat onder meer om grote projecten die de komende drie jaar worden geopend in Rome, Boekarest, Moskou, Dubai en Doha.

Ons persoverzicht geeft een gedetailleerd verslag van dit avontuur.

Delen
Découvrez le projet Hotel Astoria