Minder kantoren, meer woningen

Terwijl het openbaar onderzoek momenteel van start gaat, stelt Ma2 met trots een van zijn nieuwste projecten voor: met als meesterwerk een villa in cottagestijl die ontdaan werd van zijn anachronistische toevoegingen, de Villalobar site – een groene zone met een grote patrimoniale waarde – waar prachtige woningen zullen gebouwd worden.

Gezien de historische waarde van deze cottage uit 1937 en de degradatie van het kader in zijn geheel, door het pand te transformeren in kantoren en de bouw van bijgebouwen tussen 1980 en 1991, werd er teruggekeerd naar de oorsprong van het gebouw, dat van woning.

Conform het GPDO (Gewestelijk Plan voor Duurzame Ontwikkeling) en als antwoord op de vraag van het Brusselse Gewest voor meer woningen, wordt de bouw voorzien van enkele nieuwe vleugels in een uitgepuurde en eigentijdse stijl rondom de cottage, waardoor die een meerwaarde krijgt, conform het Charter van Venetië.

Belangrijk punt: de ecologische en milieugerichte aanpak van dit project. Zo wordt er op advies van het BIM (Brussels Instituut voor Milieubeheer) in het programma de opvang van regenwater voorzien om de Mellaertsvijvers te bevoorraden, waarnaast er energie zal worden opgewekt via zonnepanelen op het groendak. Zo zullen alle appartementen een EPB-certificaat bezittten in de categorie A.

Delen
Découvrez le projet Villalobar