Royale Belge

Tot 2017 was het emblematische gebouw van de voormalige Royale Belge de hoofdzetel van AXA België. Dit monumentale kunstwerk, dat nu volledig leeg staat, in een prachtige omgeving van groen en water, ondergaat momenteel een omzettingsproject.

De eigenaar, Souverain 25 SA (een consortium bestaande uit CORES Development - Urbicoon - Foresite - Ape), heeft een aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning ingediend bij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Naast de kantoren, die grotendeels behouden zullen blijven, voorziet de eignenaar een hotel (met restaurants en een bar, een auditorium met 300 plaatsen en vergaderzalen), coworking spaces en een fitness- en wellnesscentrum.

Voor de uitwerking van het ontwerp heeft de opdrachtgever een ploeg van architecten uitgeroepen. Het gaat om het Britse bureau Caruso St John Architects (Londen), het Belgische bureau Bovenbouw Architectuur (Antwerpen) en de Brusselse bureaus DDS+, MA2 (Francis Metzger) en EOLE (Anne-Marie Sauvat), die verantwoordelijk zijn voor de erfgoed- en landschapsaspecten.

Naast de openbare raadpleging die in mei van start is gegaan, wilden de uitvoerders van het project de omwonenden een informatievergadering aanbieden om het project nader toe te lichten en hun vragen te beantwoorden over het toekomstige programma en de functies, maar ook over eventuele overwegingen met betrekking tot de planning van de werkzaamheden, het respect voor het erfgoed, de zorg voor het milieu, enz.

Om meer te weten te komen, bekijk hier de presentatiesessie .

Delen
Découvrez le projet Soeverein 25